keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Keskiviikko 24.7

Aika menee kuin siivillä....kohta tää kesä on jo ohi. Ja tällä viikolla apukäteni lähtevät Ouluun. :(

Olen ollut ihan tolkuttoman väsynyt. Unta riittäis vaikka ympäri vuorokauden. Saattaa johtua hemoglobiinista, jota terkkari ei edes viime käynnillä mitannut. (koska sitä ei kuulunut mitata, vaikka se olikin aiemmin ollut matalalla) Mulla oli kyllä joku alkava keuhkotautikin, keuhkoputkentulehdus tms. Yhtenä yönä heräsin siihen kun hengitykseni vinkui, ja sen jälkeen muutama päivä menikin yskiessä paksua limaa. Nyt on jo alkanut helpottaa.

Voimat on pois. En jaksa edes postilaaatikolla käydä hengästymättä. Ihan sama mitä teen, niin heti parin minuutin jälkeen pitää istahtaa ja levätä. Hengästyttää, uuvuttaa....
Ei ensimmäisessä odotuksessa ollut näin totaalista väsymystä.

Kävin neukkilääkärillä, joka totesi että kaikki on kunnossa. Vauvalla siis. Sain kuitenkin määräyksen levätä loppuun asti, töihin ei mitään asiaa. Lääkityksestäni kysyin, ja lääkäri antoi vastuun minulle. Jos tuntuu että uskallan lopettaa, niin sitten teen niin, mutta pakko ei ole. Kyse siis mielialalääkkeistä. No, päätin kokeilla. Tiputin annoksen 100mg:sta 75mg:n. Parin päivän päästä tuli tärinä, sitten lievää ahdistusta ja alakuloisuutta. Sitten alkoi mielialani heitellä, tai lähinnä olin kamalan kiukkuinen pari-kolme päivää. En tiedä johtuuko tää väsymyskin nyt siitä annoksen pienentämisestä. Olo on kaiken aikaa kuin olisin unissani, epätodellinen.

Alan olla jo valmis luopumaan tästä mahastani, vaikka toisaalta se onkin niin ihana kaikessa valtavuudessaan. Tunnen olevani jumissa kotona. Ei jaksa eikä kiinnosta lähteä mihinkään, kun jo pelkkä ajatuskin vaikkapa kaupassa kävelemisestä ahdistaa.

Vaikka harmittaa tuon kesätyttömme lähtö, niin jotain kivaakin on odotettavissa. Vanhempani tulevat käymään, ja vielä enemmän odotan siskoni perhettä. He kun eivät ole meillä käyneet kertaakaan, Siis tässä meidän omassa talossa. Onneksi saan luvan kanssa laiskotella ja olla passaamatta heitä. Passattavia vieraita en nyt kaipaisikaan ollenkaan.

Jospa nyt seuraavaksi hoitaisin velvollisuuteni ja mittaisin verenpaineet ja sokerit. Meinaa unohtua nuo mittaukset.....hävettää mennä neuvolaan tyhjän kortin kanssa. No onneksi ne vähät mittauskerrat ovat olleet ihan normaaleja lukemia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti