tiistai 13. elokuuta 2013

Tiistai 13.8

Kävin tänään Koksissa. Kun jouduin sydänkäyrälle, siis hihna vatsan ynpäri ja vauvan sykkeitä kuuntelemaan 20 minuutiksi, meinasi pelottaa. Kun odotin esikoista, niin juuri tuossa tilanteessa sain yhden paniikkikohtauksen. Äänet lakkasivat varoittamatta ja kone alkoi hälyttämään. Tietenkin tälläkin kertaa kuuntelin lähes paniikissa milloin äänet häviää, vaikka tasan tarkkaan tiedän ettei se mitään meinaa. Vauva vain vaihtaa asentoa ja anturi ei enää löydä sykettä. No hyvin selvisin, ja käyrissäkään ei ollut mitään vikaa.

Lääkäri tutki ja kyseli. KOhdunkaula oli normaali ja kohdunsuu kiinni. Vauvan painoarvio on tasan 2 kg, ja pituus n. 40 cm. Kaikki siis ihan kunnossa.

Tämä lääkäri oli lääkityksestäni sitä mieltä, että minun pitäisi lopettaa ne viim. kolme viikkoa ennen synnytystä. Kuulema voi aiheuttaa vastasyntyneelle vapinaa ja hermosto-oireita hengitysvaikeuksien lisäksi. Jaahas...miten nuo lääkärit ovat noin eri mieltä asiasta? Neuvolalääkäri meinasi ettei lääkkeestä ole vauvalle mitään haittaa. No, kai mä sit ainakin vähennän vielä annoskokoa. Tietää taas vieroitusoireita, mut kai mun on ne kestettävä vauvani puolesta.

Illalla kotona, iltapalapöydässä, alavatsaani tuli kramppi. Pisti niin kamalasti etten voinut liikkua. Viimein tajusin, että se oli kunnon supistus. Hui...en muistanutkaan että ne voi olla noin kipeitä (ja vielä kipeempiäkin) Muistan jonkun sanoneen, että lääkärin alapäätutkimus voi aiheuttaa supistelua, ja siitä tuokin varmaan johtui. Ei siis paniikkia.

Olen niiiiiin väsynyt, että taidan mennä ihan kohta nukkumaan. Päivä ilman päiväunia on liikaa minulle. Ihanaa kun huomenna ei tarvitse vaivautua kotoa mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti